anosh
عدد المساهمات : 96 نقاط : 54468 تاريخ التسجيل : 21/01/2010
| موضوع: حلقة الشيف اشرف للأكل المكسيكي الجمعة فبراير 05, 2010 12:37 am | |
| - فيه نوعان نوع بيتعمل من الدقيق ويسمى فلور تورتيلا ونوع بيتعمل من الذرة الصفراء أو البيضاء ويسمى كورن تورتيلا وهو مثل الفطيرة البلدى اللي بيعملها الفطاطري علشان الرقاق واللى بالذرة مشهورة بطعمها لما بتتحمر او تتحط في الفرن ، والعبوات من النوعين بتتباع في السوبر ماركت ، لكن فيه محافظات مافيهاش لذا يقدم الشيف اشرف الطريقة لعمل خبز التورتيلا . طريقة عمل خبز التورتيلا
المقادير :
- ك دقيق ذرة أصفر أو أبيض - 1 / 2 ك ماء - معلقة ملح - 3 ملا عق زيت ( 50 جم ) ( ليجعل الخبز مرن ما يتكسرش ) - من 50 الى 100 جم دقيق ابيض عادى ( علشان يعمل عرق ) - ممكن اضافة 1 / 4 معلقة كربوناتو ( لعمل فقاقيع ) وممكن بدونها
الطريقة :
- نعجن كل المقادير حتى تصيير عجينة ثم نقطعها كويرات مثل لقمة القاضى ونفردها بالمرزانة ( النشابة ) لتصبح رقيقة جدا بحجم 2 مللى ثم نخبزها على الصاج او في القلاية .
[size=21]كورن التورتيلا
- كمية من خبز التورتيلا نرصها على بعض ثم بسكين نقطعهم انصاف ثم ارباع ثم مثلثات - ثم نضع هذه المثلثات في زيت ساخن جدا وغزير لقليه وبعد ما نطلعه ممكن نرش عليه بسيط من الملح والكمون و الشطة ويقدم مع الأكل
- او نضع قطع الخبز المثلثات في صينية ونرشه ببخاخة بخليط من الماء والزيت وندخله الفرن ويقدم بعد ما نطلعه من الفرن
[/size][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير :
- 2 حبة طماطم ( ناخذ اللحم فقط ونقطعه مكعبات صغيرة برنواز اما القلب نضربه ونعمل منه جوس للصوص ) - 2 حزمة كسبرة مفرومة بالسكينة - ثمرة فلفل أخضر مكعبات صغيرة - بصلة صغيرة مكعبات صغيرة - معلقة زيت - معلقة كمون - معلقة ملح - معلقة شطة - معلقة خل - عصير ليمون - فلفل احمر حار ( لمن يريد ) - ثوم ( لمن يريد )
الطريقة :
- نخلط كل المقادير معا ثم الملح والشطة والكمون والخل والزيت والليمون وتقلب - تقدم مع خبز التورتيلا
المقادير :
- ثمرة افوكادو طريه - 2 معلقة بصل مفروم - معلقة زبادى او سور كريم - قلب حبة طماطم مضروبة - زيت زيتون - ملح وفلفل وكمون وشطة وعصير ليمون وشوية كسبرة خضراء مفرومة
الطريقة :
- نفتح ثمرة الافوكادو نصفين ونشيل البذرة - بمعلقة صغيرة نغرف لحم الثمرة ونضعه في طبق - نضيف باقي المقادير ونخلطها جيدا مع الدعك - تقدم مع خبز التورتيلا .
المقادير :
- خبز تورتيلا - جبنة شيدر مبشورة - طماطم مكعبات صغيرة جدا - اي حشو تختاره من خضروات
الطريقة :
- في طاسة ساخنة جدا أو ( على الشواية ) نضع شوية زيت بسيط - نضع رغيف التورتيلا في الطاسة ونقلبه بسرعة ( اي نسخنه ) ونرفعه - ثم نضع الرغيف الثاني ونقلبه ثم نضع عليه جبنة مبشورة ومكعبات الطماطم او اي حشو خضروات ثم نضع عليه الرغيف الأول الساخن ونرفع الطاسة على النار دقيقة ونقلب الرغيفين على الوجه التاني دقيقة - نطلعه من الطاسة ونقطعه بالسكينة مثاثات ويقدم وهو ساخن مع السلطة المكسيكية
| |
|